Demonstrationståg och en rättelse...

Då var man tillbaka i hemstaden efter ett lyckat nyårsfirande ute i en stuga i skogen. Vi var ett litet gäng som lagade gott käk, spelade spel och bara tog det lugnt. Och det kändes faktiskt skönt att slippa den klassiska party-hetsen som brukar infinna sig vid varje annuellt skifte (man blir uppenbarligen mer förnöjsam i takt med åldern).

 

Någon hets kommer det inte heller att bli när studierna drar igång igen på måndag. Jag kollade just på schemat och under den första veckan har vi endast ett par seminarium där klassen, tillsammans med lärarna, ska diskutera bland annat åtalsunderlåtelse och Schengensamarbetet samt en föreläsning i aulan om Brottsoffermyndigheten. Utöver detta ska vi återigen vara figuranter åt en av avgångsklasserna. Den här gången handlar det emellertid inte om en slutövning utan om att de ska få träna på upplägget för att hantera folkmassor. Vi ska helt enkelt agera demonstranter. Jag vet på ett ungefär hur övningen är upplagd eftersom den har genomförts ett flertal gånger på skolområdet redan före jul. Det är ju kolossalt många avgångsklasser den här terminen och därmed blir det också många demonstrationer av samma slag. Nu ska jag inte avslöja några detaljer, men det kan inte ha undgått någon på skolan att lärarna har krånglat till det lite extra i år genom att låta studenterna hantera två ”rivaliserande” grupper. Det ska bli spännande att se hur just våra ”poliser” klarar uppgiften.

 

I vilket fall som helst känns det utomordentligt fint att få komma tillbaka till skolan igen på måndag. Jag har haft ett uppiggande jullov och därmed är jag begiven att ånyo ta tag i studierna…

 

Rättelse: I mitt inlägg 2009-12-29 skrev jag om daggböleri. Min trogne kamrat Skogsavverkaren har emellertid gjort mig uppmärksam på att det i själva verket heter baggböleri, med B i början och inget annat. Texten är nu korrigerad och jag ber om ursäkt för mitt fatala misstag. Jag hoppas innerligt att jag inte har kränkt någon yrkesstolt skogstjuv.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0